• 22 JAN 16

  Algen, producten van de toekomst

  Algatechnologies – een van de producenten van de krachtige antioxidant astaxanthine – ziet een grote toekomst voor de ontwikkeling en productie van actieve bestanddelen uit algen.
  Het bedrijf startte onlangs met een pilot-project voor het testen en implementeren van innovatieve cultivatietechnieken met het oog op een efficiënte productie van bioactieve bestanddelen uit diverse soorten microalgen. Het bedrijf heeft reeds succesvolle methoden ontwikkeld waarmee algenstammen kunnen worden gekweekt voor specifieke toepassingen en/of smaken.
  Volgens het bedrijf is er een grote groeimarkt voor een dergelijke productie van algensoorten. Momenteel zijn zo’n 30.000 microalgen geïdentificeerd met een scala aan unieke en nuttige chemische stoffen. Tot op heden zijn slechts enkele soorten geproduceerd voor commerciële doeleinden. De reden hiervoor is dat de cultivatie van algen vraagt om een uitgebalanceerde omgeving en productietechniek.
  Het Israëlische bedrijf verwacht in het jaar 2012 meer algenproducten op de markt te kunnen brengen. Het heeft zijn productiecapaciteit van de rode antioxidant reeds uitgebreid door optimalisatie van de kweekomgeving en wil zich nu toeleggen op onderzoek naar en ontwikkeling van productietechnieken van andere algensoorten.
  Watson E. Algatechnologies looks beyond astaxanthin to a ‘variety of active ingredients’. Nutraingredients.com; 28 oktober 2011